UČI TE PAPIR, 2003
Pedagoška fakulteta, Ljubljana
POVLEČI RAVNO ČRTO, 2004
STOJIM NA MESTU, besede so na e mailu

uci in uci se. oprosti ker od govarja m sele sedaj, tako po zno. ne gre za molk. tisin.a.a?
prihajam in odhajam, vceraj me se ni bilo, sedaj sem tu in ze skoraj moram iti. cudno se slisi. kot, da ne bi bil pri sebi.
 
hvala za pismo. vem, da ga piseš iz lastne izkušnje in zato mi morda ni toliko razumljivo, jasno, ker nimam enake izkusnje. mislim analize, 'exteriacije', ali kako se ze rece. ali verbalizacije. res je, to sem
živel le s sabo in s tabo.

ta trenutek nisem, da bi lahko kaj bolj premisljenega odgovoril. tudi ne mislim - kot se morda bojis - reagirati obrambno, 'najboljsa obramba je napad'. tudi sam te nisem zelel o-klicati za prijateljico, ker so stvari sle dalec dalec preko preko tega. je tako bilo razumljeno moje pismo?
oprosti, nikakor te nisem zelel razburiti, povzrociti slabe volje, tezave. ceprav se je morda tocno to zgodilo.
jaz se nisem zelel, ne zelim in niti se ne morem 'bojevati', mislim 'skregati' se s tabo... nimam 'orozja', nimam moci. (sedaj mi je tok misli prekinil telefon, celo dva., kmalu moram odditi) morda - upam da res - se bo moj obcutek nemoci - sam ne najdem in ne najdem drugega izraza za to 'stanje', ki res ni gibanje - , mislim na ta obcutek, to 'ne-silo', pac ne moc, ki me zadnje case hudo obvladuje - da bom to prej ali slej 'premagal'. res sami militantni, bojeviti izrazi... dolgo, predolgo traja ta moja 'kriza', ves cas se mi zdi da tavam na mestu, ceprav neprestano nekaj hitim, skacem, tecem naokoli. vendar ostajam na mestu? tale vprasaj je bolj zame. to tavanje na mestu ni ravno ali zgolj custveno, je tudi zelo zelo 'resnicno', realisticno, mislim tudi na moje okolje predvsem 'delovno', profesionalno, zivljensko tudi 'ekonomsko' okolje. mislim, da nic ne premaknem, da se nic ne spremeni z mojimi 'akcijami', 'potezami', z mojim trudom, moj trud je brez haska, realnost ostaja enaka, nedotaknjena, jaz v istem sranju, kot da bi se nekaj butal in butal ob zid. zato me tako mocno in cudno pretresejo, zmedejo in presenetijo srecanja z zadovoljnimi, srecnimi in uspesnimi ljudmi. se to slisi zelo sizifreno?
 
danes in jutri me ni, grem v vceraj. ce bo cas za mojo dan in nocno odsotnost. za klepetanje, priporocas govor, pogovor? ne vem kako dalec bo to slo z mano. predvsem kako globoko. mislim pogovor. bolj p(l)itko. ali vino, je tam resnica.
STOJ NA MESTU. NE ODIDI. NE PREMIKAJ SE. STOJ. NA MESTU. (2003)