»ČRNE ZASTAVE / BLACK FLAGS" 1985/2015, 2015
(zasnovano 1985 / realizirano 2015), digitalni print na papir, Ulična galerija Tam–Tam (na Vegovi: 24.4. – 29. 5., Erjavčeva, podhod : 24.4. – 15.5), Ljubljana

Ideja, ideje so vedno v gibanju in v spreminjanju. Majhne, drobne in velike, stare in  nove, težke in lahke.

Grafika je po svojem izvoru in tradiciji »črna umetnost«. Motiv »Črne zastave« je iz 'svinčenih' '80, ko sem bil še študent na akademiji, čas sivine in svinca. Seveda so tu ameriške (večinoma stare, zgodovinske in pravzaprav bojne, vojaške) zastave. Ker zastave niso v originalni modro - rdeči barvi  na belem ozadju (star and stripes flag) gre – na hitro rečeno - za nek dvom v ameriški izvoz demokracije.

Črna je lahko tudi simbol teme. Danes je črna v zelo drugačnem dispozitivu, ker je sodobni svet v svetlobi, pravzaprav v luči, v svetlih, zelo močnih in bleščečih barvah. Zato je črna madež, zakriva, črna je subverzivna, ker v njej ni medijske svetlobe. In danes svet ni več iz svinca in nafte, je – kot pravijo – iz informacij. Informacija je menda surovina sodobnega sveta. 


Grafika na mestni ulici. Ulica in cesta sta pot. Grafika na ulici, na cesti je na poti do človeka, srečanje človeka in umetnosti. Mestni prostor je prisotnost človeka in križišče ljudi.